CsakrameditációA csakrákat a három létsíkhoz szokták hozzárendelni a következőképpen: az anyagi síkhoz kapcsolható az első és a második, vagyis a gyökércsakra és a kettes csakra. Ennek a két csakrának a kiegyensúlyozott működése a fizikai test egészsége miatt szükséges. A gyökércsakra közvetlenül az anyagi világhoz kapcsol, kettes csakra a szexualitás és a kreativitás központja. Az anyagi síkhoz kapcsolódó fogalmak az anyagi biztonság, egzisztencia, család, szexualitás és az alkotókészség. Ennek a két csakrának a megfelelő működése esetén két lábbal állunk a földön, harmonikus a párkapcsolatunk és tele vagyunk ötletekkel.

A második szint az érzelmi sík, ehhez a köldökcsakra, a szívcsakra és a torokcsakra kapcsolható. Itt találkozhatunk az ego fogalmával. Freud az ego fogalmát kétféle értelemben használta, amelyeket gyakran összemosott. Az ego egyfelől mentális struktúra, lelki hatóság, másfelől szubjektív, tapasztalati önkép. Ez is magyarázza, hogy ezen a szinten fontossá válnak az egyén érzelmei, érzései és a kommunikációja.

A szellemi vagy spirituális sík a homlokcsakrához és a koronacsakrához kapcsolható.

A csakrák örvénylése a gyökércsakrától a koronacsakra felfelé haladva egyre gyorsabb, a forgás iránya az óramutató járásával megegyezik - állítják az indiai gyógyítók. A hét fő csakrát a gerincoszlopunk mentén haladó energiacsatornák, azaz nádik kapcsolják össze, ezekben áramlik az életenergia, a prána. A három fő nádi: az Ida, a pingala és a szusumna. Az Ida a női energiát szállítja a gerinc bal oldalán felfelé, a pingala a férfienergiát viszi a gerinc jobb oldalán lefelé. A szusumna, a középső, semleges csatorna, a gerinc vonalát követi. Ahhoz, hogy a prána a középső csatornába tudjon ömleni, és felfelé, az agyba áramlani, szükség van a férfi és a női energiák egyensúlyára.
1.Gyökér-csakra

A Gyökér-csakra a gerinc alsó részén a gátnál található, a nemi szervek és az anusz között. Enegia színe vörös.
A mellékvese mirigyet irányítja,továbbá a csontozatot, az idegrendszert, a szagérzékelést,a gerincet, fogakat, és a körmöket. Összefügg a stabilitással, a nyugalommal, az alapokkal és a bátorsággal.

Képzeld magad elé a lemenő nap vörösét, ahogy az ágyékodból árad elő, valahonnan középről a nemiszerved és a feneked közül félúton. És most kevergesd ezt a fénysugarat az óramutató járásával ellentétesen, úgy, mintha valamit egy csészében kevergetnél. Egyre gyorsabban és gyorsabban, míg csak egy tölcséralakú, vörös energiavortexet nem látsz. Így van nyitva a csakrád. Hogy energiát vihess bele, képzeld el, hogy ragyogó fehér energiát húzol ebbe a tölcsérbe, miközben belélegzel. Kilégzés közben is lásd, hogyan forog tovább a vortex, ne abból lélegezz ki!

Néhány lélegzetvétel után úgy kell érezned, felmelegedett ez a terület. Ha ez az érzés már nagyon meleg, és úgy érzed, a csakra-pontnál szétáradt a testedben, akkor van feltöltve a csakra. Ugyanakkor mentális visszajelzést is kapsz: meg van töltve a csakra-pont. Lehet, hogy az összpontosításod nem engedi, hogy a csakra-pontot ellenkező irányba, az óramutató járásának megfelelően forgasd. Ilyenkor folytasd tovább a légzést a csakra-pontba, amíg nem érzel meleget, vagy nem érzed, hogy az összpontosításod mégiscsak enged. Képzeld el, hogy a pörgő vortex fokozatosan lelassul, mint a folyadék a csészében, ha már nem kevered. Lásd magad előtt, ahogy megáll egészen, aztán elhalványul. Így most zárva van a csakra-pontod, az erre a pontra irányuló meditáció is kész.

FONTOS!
A gyökér-csakra nagyon fontos, mert ez felelős azért, hogy az “alapoknál maradhass”, hogy fókuszálni tudj, hogy tiszta legyen az elméd. Az alapoknál maradni azért is kell, hogy ne sodorjanak el az érzelmek, amik akkor keletkeznek, amikor a többi csakrát energizálod és egyensúlyozod ki. Ez alatt a gyakorlat alatt érezheted úgy, hogy valami csiklandozó érzés halad át a lábadon, a talpadon át a padlóba. Ez teljesen rendben van. Ezt a csakra-pontot töltöd fel energiával, és ez a pont azt teszi, ami a dolga: összeköt a földdel. És akkor már be is fejezheted az “alapozást”. Légy tudatában annak az energiának, ami a talpadnál van, és képzelj el fehér köteleket, amik a lábadon át a talajhoz kötnek. Érezd, ahogy húzzák a lábadat, egyre közelebb a földhöz.

2.Szakrális csakra

Szakrális csakra 2 cm-rel a csípővonal felett, egy magasságban a köldökkel, található. Energia színe narancssárga.
A nemiszerveket nyílvánítja meg, irányítja az ízérzékelést, a szaporodási szerveket, a vesét, a hólyagot, a lábakat, és a lábfejet. Összefügg a lelkesedéssel, a személyes kreativitással, a szexxel, a félelemmel, és a haraggal.
Képzeld el a felkelő nap naracsvörösét, ahogy az pont a köldököd alól áramlik ki. Kevergesd ezt a színt, az óramutató járásával ellentétesen, mintha csak egy csészében kevergetnél valamit. Keverd egyre gyorsabban és gyorsabban, míg csak egy narancssárga energia-vortexet nem kapsz. Így van nyitva ez a csakrád. Hogy feltölthesd energiával, képzed el, hogy fehér fényt vonsz bele, miközben belégzel. Kilégzés közben is forogjon a vortex, de ne abból lélegezz ki!

Néhány lélegzetvétel után érezned kell, hogy melegszik a terület. Amikor már nagyon meleg, és érzed, hogy a meleg szétáramlik a testedben a csakra-pontból kiindulva, akkor van újratöltve a csakrád. Ugyanakkor kapsz egy mentális jelet is. Lehet, hogy az összpontosításod nem engedi, hogy a csakra-pontot ellenkező irányba, az óramutató járásának megfelelően forgasd. Ilyenkor folytasd tovább a légzést a csakra-pontba, amíg nem érzel meleget, vagy nem érzed, hogy az összpontosításod mégiscsak enged. Képzeld el, hogy a pörgő vortex fokozatosan lelassul, mint a folyadék a csészében, ha már nem kevered. Lásd magad előtt, ahogy megáll egészen, aztán elhalványul. Így most zárva van a csakra-pontod, az erre a pontra irányuló meditáció is kész.

3.Solar plexus csakra

A szegycsont alatt, a test közepén található. Enegia színe sárga.
Kifelé a hasnyálmirigyet irányítja, a látást, az autonóm idegi rendszert, az alsó hátizmokat, a májat, a lépet, a gyomrot, az emésztőrendszert, és az epehólyagot. Összefügg az önuralommal, a vitalitással, és a belső erővel.
Képzeld el a gyertyaláng sárgáját, ahogyan az a szegycsontod alól kisugárzik. Kevergesd ezt a színt, az óramutató járásával ellentétesen, mintha csak egy csészében kevergetnél valamit. Keverd egyre gyorsabban és gyorsabban, míg csak egy narancssárga energia-vortexet nem kapsz. Így van nyitva ez a csakrád. Hogy feltölthesd energiával, képzed el, hogy fehér fényt vonsz bele, miközben belégzel. Kilégzés közben is forogjon a vortex, de ne abból lélegezz ki!

Néhány lélegzetvétel után érezned kell, hogy melegszik a terület. Amikor már nagyon meleg, és érzed, hogy a meleg szétáramlik a testedben a csakra-pontból kiindulva,akkor van újratöltve a csakrád. Ugyanakkor kapsz egy mentális jelet is. Lehet, hogy az összpontosításod nem engedi, hogy a csakra-pontot ellenkező irányba, az óramutató járásának megfelelően forgasd. Ilyenkor folytasd tovább a légzést a csakra-pontba, amíg nem érzel meleget, vagy nem érzed, hogy az összpontosításod mégiscsak enged. Képzeld el, hogy a pörgő vortex fokozatosan lelassul, mint a folyadék a csészében, ha már nem kevered. Lásd magad előtt, ahogy megáll egészen, aztán elhalványul. így most zárva van a csakra-pontod, az erre a pontra irányuló meditáció is kész.

4.Szív-csakra

A mellkas közepén található és az energia színe itt zöld.
Kifelé a csecsemőmirigyben nyilvánul meg. Irányítja a tapintás-érzékelést, a szívet, a mellet, a bolygóideget, a vérkeringést, és az immun- és belső elválasztású mirigy rendszert. Összefügg a szerelemmel, a harmóniával, és a belső átalakulással.
Képzeld el a mezők friss zöldjét, ahogyan az a melled közepéből sugárzik elő. Kevergesd ezt a színt, az óramutató járásával ellentétesen, mintha csak egy csészében kevergetnél valamit. Keverd egyre gyorsabban és gyorsabban, míg csak egy narancssárga energia-vortexet nem kapsz. Így van nyitva ez a csakrád. Hogy feltölthesd energiával, képzed el, hogy fehér fényt vonsz bele, miközben belégzel. Kilégzés közben is forogjon a vortex, de ne abból lélegezz ki!

Néhány lélegzetvétel után érezned kell, hogy melegszik a terület. Amikor már nagyon meleg, és érzed, hogy a meleg szétáramlik a testedben a csakra-pontból kiindulva,akkor van újratöltve a csakrád. Ugyanakkor kapsz egy mentális jelet is.Lehet, hogy az összpontosításod nem engedi, hogy a csakra-pontot ellenkező irányba, az óramutató járásának megfelelően forgasd. Ilyenkor folytasd tovább a légzést a csakra-pontba, amíg nem érzel meleget, vagy nem érzed, hogy az összpontosításod mégiscsak enged. Képzeld el, hogy a pörgő vortex fokozatosan lelassul, mint a folyadék a csészében, ha már nem kevered. Lásd magad előtt, ahogy megáll egészen, aztán elhalványul. Így most zárva van a csakra-pontod, az erre a pontra irányuló meditáció is kész.


5.Torok-csakra

A torok tövében található és az energia színe itt kék.
Kifelé a pajzsmirigyben nyilvánul meg. Irányítja a nyirokrendszert, az anyagcserét, a kezeket, karokat, vállakat, a szájat, hangszalagokat, a tüdőt és a légzőrendszert, a hallást, a nyakat, a hangot. Összefügg még az önkifejezéssel, az önbizalommal és az igazságérzettel.
Képzeld magad elé a nyári ég kékjét, ahogyan az a torkod aljából tör elő. Kevergesd ezt a színt, az óramutató járásával ellentétesen, mintha csak egy csészében kevergetnél valamit. Keverd egyre gyorsabban és gyorsabban, míg csak egy narancssárga energia-vortexet nem kapsz. Így van nyitva ez a csakrád. Hogy feltölthesd energiával, képzed el, hogy fehér fényt vonsz bele, miközben belégzel. Kilégzés közben is forogjon az a vortex, de ne abból lélegezz ki!

Néhány lélegzetvétel után érezned kell, hogy melegszik a terület. Amikor már nagyon meleg, és érzed, hogy a meleg szétáramlik a testedben a csakra-pontból kiindulva,akkor van újratöltve a csakrád. Ugyanakkor kapsz egy mentális jelet is.Lehet, hogy az összpontosításod nem engedi, hogy a csakra-pontot ellenkező irányba, az óramutató járásának megfelelően forgasd. Ilyenkor folytasd tovább a légzést a csakra-pontba, amíg nem érzel meleget, vagy nem érzed, hogy az összpontosításod mégiscsak enged. Képzeld el, hogy a pörgő vortex fokozatosan lelassul, mint a folyadék a csészében, ha már nem kevered. Lásd magad előtt, ahogy megáll egészen, aztán elhalványul. Így most zárva van a csakra-pontod, az erre a pontra irányuló meditáció is kész.


6.Harmadik szem-csakra

A homlok közepén található és az energia színe itt indigókék.
Kifelé az agyalapi mirigyben nyilvánul meg. Irányítja a bal szemet, az alsó agyat, az orrot, a fület, az endokrin rendszert, és az agyunk bal oldalát. Összefügg az intuicióval, megérzéssel, a tisztánlátással, a lelki békével.
Képzeld el, milyen színű az ég, ha épp lement már a nap, a kék és bíbor valami sötét keveréke, ez sugárzik a homlokod közepéből. Kevergesd ezt a színt, az óramutató járásával ellentétesen, mintha csak egy csészében kevergetnél valamit. Keverd egyre gyorsabban és gyorsabban, míg csak egy narancssárga energia-vortexet nem kapsz. Így van nyitva ez a csakrád. Hogy feltölthesd energiával, képzed el, hogy fehér fényt vonsz bele, miközben belégzel. Kilégzés közben is forogjon a vortex, de ne abból lélegezz ki!

Néhány lélegzetvétel után érezned kell, hogy melegszik a terület. Amikor már nagyon meleg, és érzed, hogy a meleg szétáramlik a testedben a csakra-pontból kiindulva,akkor van újratöltve a csakrád. Ugyanakkor kapsz egy mentális jelet is. Lehet, hogy az összpontosításod nem engedi, hogy a csakra-pontot ellenkező irányba, az óramutató járásának megfelelően forgasd. Ilyenkor folytasd tovább a légzést a csakra-pontba, amíg nem érzel meleget, vagy nem érzed, hogy az összpontosításod mégiscsak enged. Képzeld el, hogy a pörgő vortex fokozatosan lelassul, mint a folyadék a csészében, ha már nem kevered. Lásd magad előtt, ahogy megáll egészen, aztán elhalványul. Így most zárva van a csakra-pontod, az erre a pontra irányuló meditáció is kész.


7.Korona-csakra

A koponya tetején található. Enegia színe lila és ragyogó fehér.
Kifelé a tobozmirigyben nyilvánul meg. Irányítja a jobb szemet, az agyunk felső részét és a központi idegrendszert.
Képzeld el egy ragyogó csillag fehér fényét az éjszakában. Ilyen színű fénysugár tör elő a fejed búbján. Kevergesd ezt a színt, az óramutató járásával ellentétesen, mintha csak egy csészében kevergetnél valamit. Keverd egyre gyorsabban és gyorsabban, míg csak egy narancssárga energia-vortexet nem kapsz. így van nyitva ez a csakrád. Hogy feltölthesd energiával, képzed el, hogy fehér fényt vonsz bele, miközben belégzel. Kilégzés közben is forogjon az a vortex, de ne abból lélegezz ki!

Néhány lélegzetvétel után érezned kell, hogy melegszik a terület. Amikor már nagyon meleg, és érzed, hogy a meleg szétáramlik a testedben a csakra-pontból kiindulva,akkor van újratöltve a csakrád. Ugyanakkor kapsz egy mentális jelet is. Lehet, hogy az összpontosításod nem engedi, hogy a csakra-pontot ellenkező irányba, az óramutató járásának megfelelően forgasd. Ilyenkor folytasd tovább a légzést a csakra-pontba, amíg nem érzel meleget, vagy nem érzed, hogy az összpontosításod mégiscsak enged. Képzeld el, hogy a pörgő vortex fokozatosan lelassul, mint a folyadék a csészében, ha már nem kevered. Lásd magad előtt, ahogy megáll egészen, aztán elhalványul. Így most zárva van a csakra-pontod, az erre a pontra irányuló meditáció is kész.

A meditáció befejezése

Finoman kezdj újra tudomást venni a körülötted levő világról. Engedd a füledet, hadd hallja a kinti világ hangjait és a belső hangokat. Ha úgy érzed, készen állsz, nyisd ki a szemed. Készen vagy a meditációval.


Online bejelentkezés konzultációra: Bejelentkező Űrlap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A hozzászólásodban kérlek írd meg, hogy válaszadás esetén hogyan szólíthatlak!😊 Köszönöm

Érezz együtt önmagaddal

Valójában kinek és miért fontos a megbocsátás

Harc az energiáért

Mit választasz, a múlt emlékeit vagy a jövő lehetőságeit?

Reggeli frekvenciaemelő gyakorlat

Összhang

Gondolat,érzés,érzelem,szándék

Népszerű bejegyzések

Önismereti és pszichológiai tesztek

Feliratkozom a Hírlevélre (Részletes adatvédelmi szabályzat a főoldal menüjében található)

Szeretnék elsőként értesülni a legfrissebb bejegyzésekről és aktuális eseményekről. Ezzel a feliratkozással elfogadom az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat.

* indicates required