Könyvajánló

Rhonda Byrne: A TITOK

Nemzedékről nemzedékre örökítették, mohón sóvárogtak utána, elvesztették, hihetetlen pénzekért adták-vették. Az évezredes Titok tudói olyan történelmi nagyságok voltak, mint Platón, Galilei, Edison, Carnegie, Eistein és még sok feltaláló, tudós, teológus és elismert gondolkodó. e most végre fellebben róla a fátyol. "Ha megismered a Titkot,megtudod, hogyan érhetsz el és tehetsz magadévá bármit, amit csak szeretnél.Igaz valód tárul fel előtted. Rájössz, hogy micsoda nagyszerű dolgok várnak rád az életben". Ez a könyv megmutatja, hogyan használhatod életed minden területén a Titkot - legyen szó pénzről, egészségről, kapcsolatokról vagy a boldogságról úgy egyáltalán. Segítségével felfedezhetsz egy benned rejlő, kiaknázatlan erőforrást, amely képes megszépíteni az életedet.

Joe Vitale: A KULCS

Van-e valami amire vágysz, ám a jelek szerint képtelen vagy megszerezni, bármily elszántan próbálkozol is?
A Kulcs segítségével leleplezheted azokat a lélektani és tudat alatti korlátokat, amelyek visszafognak.
Ha tisztában vagy azzal, hogy többre lennél képes, ám, mégsem tudod megvalósítani a benned rejlő lehetőségeket, a Kulcs feltárja a hiányzó titkot, amellyel magadhoz vonzhatod a gazdagságot, az egészséget, a sikert, a boldogságot, és minden egyebet, amire vágysz. Az író és önfejlesztő-guru Joe Vitale A Titok legmélyére ásva tárja eléd a gyarapodás hatékony és eredményes módszerét, amelyet életed bármely területén alkalmazhatsz.
Azokat a részeket emeli ki, amelyekről a The Secret című kötetben nem, vagy csak kevés szó esett, de kulcsfontossággal bírnak a vonzás törvényének működtetésében. Ha belefáradtál a küzdelembe, és kíváncsi vagy a határtalan siker valódi titkára, akkor a Kulcs a lehetőségek egészen új világát fogja megnyitni előtted.
A tudatalattiban "ellenszándékok" munkálnak, amelyek képesek megbénítani, és akadályt gördíteni valódi vágyaid beteljesítésének útjába. Tíz kipróbált módszert kapsz ennek a helyzetnek az orvoslására, hogy tudatos és tudat alatti meggyőződéseid összehangolásával egyszer s mindenkorra ledönthesd az önmagad elé állított korlátokat.
Alkalmazd ezeket a lenyűgöző stratégiákat a benned rejlő titkos kapuk kitárására, és csodálatos , varázslatos események következnek be életed minden területén.Jack Canfield: ERŐLEVES A LÉLEKNEK

Az erőleves a léleknek gondolkodásra késztet, figyelmeztet minket az élet fontos dolgaira - a szeretetre, a kötődésre, ás a hálára. A könyvben lévő történetek bölcsességet sugároznak, reményt és erőt adnak, ami vezérlő fényként szolgálhat életünk sötét pillanataiban. A nagy gonddal válogatott írások csodálatos példák sokaságával szolgálnak, melyek megkönnyítik, hogy megtaláljuk a helyes irányt életünk nagy útkereszteződéseiben. A szívet melengető fabulák e kincsestárában mindenki talál magának megfelelőt, hogy egy fontos gondolatot illusztráljon, egy barátjába lelket öntsön vagy jó pedagógusként tanítványait a jó életre ösztönözze.Eckhart Tolle: A MOST HATALMA

A szerző sokak szerint a ma élő legnagyobb spirituális tanító. A Cambridge-i Egyetem fiatal kutatójaként világosodott meg, lelki szenvedése talán legmélyebb pontján, s azóta teljesen más szemüvegen át látja az életet. Ezt az új szemléletmódot magyarázza el művében, s hogy miként tud bárki megvilágosodni. 
A Most Hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amit manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mint is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Eckhart Tolle szavaival élve: „Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy, mint egy messzi jövőbeni lehetőségről, hanem valamiről, ami MOST elérhető - nem számít ki vagy és hol. Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életedben.”

 Esther és Jerry Hicks: KÉRD ÉS MEGADATIK!

Néhány tanácsa arról szól, miként használd az energiádat és az érzelmeidet, más fejezetei pedig speciális területekről beszélnek: pénzügyi előremozdulásról, az egészség visszaszerzéséről, meditációról, a zűrzavarok megszüntetéséről. A könyv bemutatja az Isteni Forrással fennálló, minden pillanatban létező kapcsolatodat, pontosan megmagyarázza, hogyan működik ez az összeköttetés, majd megtanít a tudatos teremtésre. Az alkalmazás technikáival és az általános bölcsességekkel kapcsolatos összes kérdésedre választ ad, amelyeket könnyű megérteni és használni. Egészségi állapotod, anyagi helyzeted, az emberekhez fűződő viszonyod, karriered és minden más az univerzális törvények hatására alakul. Sokszor azért vagy frusztrált, mert bonyolultan gondolkodsz arról, amit kívánsz, és elfogadni vagy birtokolni is csak hasonlóan bonyolultan tudsz. Gyakran azért nem valósulnak meg a vágyaid, mert nem arra összpontosítasz, amit el akarsz érni, hanem annak hiányára.”
"A szerzőpáros a következő alapelvet vallja: bárki lehetsz, bármit tehetsz, és bármire szert tehetsz! Születésedtől megillet a jog, hogy életed megteljen minden széppel és jóval. Ez a könyv megmutatja, hogyan érheted el mindezt.


Esther és Jerry Hicks: A VONZÁS TÖRVÉNYE

Abraham, a végtelen intelligencia eredeti tanítása a jól-lét filozófiájáról.
Készen állsz arra, hogy megteremtsd azokat az élményeket és tapasztalatokat, melyekre mindig is vágytál?
Ez a könyv az Univerzum legfontosabb törvényét, a VONZÁS TÖRVÉNYÉT mutatja be két olyan kivételes spirituális közvetítő, Esther tisztán hallásán és Jerry intuitív kérdésein keresztül, akik Abrahamtól kapott tanítások sorozatával az egész spirituális világot felrázták. Amit kérsz, megkapod, és még ennél sokkal többet is, erről szól ez a különleges könyv. E könyv elolvasása fordulópont lesz az életedben. Nem csupán az Univerzum legfontosabb törvényének leírását találod meg ebben a könyvben, hanem az élet mechanikájának könnyen érthető magyarázatát is. Valahol a tudatod legmélyén, elméd egy fontos területén elültetted a vágyat arra, hogy megkapd ezt az üzenetet, máskülönben ez a könyv soha nem talált volna utat hozzád.

 
Mabel Katz: AZ ÉLET LEGKÖNNYEBB ÚTJA

Ki nehezíti meg az életedet?
Erre a kérdésre röviden úgy válaszolnék: "Te!" Lehet, hogy meglep, amikor rájössz, hogy valójában ez jó hír. Azért teszed ezt folyamatosan, mert nem is tudsz róla, miért történik mindez. Most nem csak felfedezheted problémáid forrását, hanem azt is megtudhatod, mit kell tenned, hogy felhagyhass az újabbak létrehozásával. Az egészben pedig az a legjobb, hogy mindez könnyű! "Az élet legkönnyebb útjá"-ban rátalálsz a kulcsra, hogy önmagad lehess, a harmonikus, "tiszta szívből" életvitelre, mert ez a legmagasabb rendű tisztaság állapota. Rájössz, hogy a kihívások többségét, amelyekkel szemben találod magad, múltbél minták és emlékek okozzák, amik a mai napig rátelepednek a tudatalattidra és nem engedik, hogy kibontakozz. Felfedezed, hogy egyetlen probléma sem létezik rajtad kívül, és mivel benned vannak, képes vagy arra, hogy 100%-ig vállald a felelősséget, és megszabadulj tőlük.
Ezek az életigazságok és technikák a Ho'oponopono ősi titkai. Ma is ugyanúgy érvényesek és alkalmazhatóak, mint évszázadokkal ezelőtt.

Joe Vitale: HOPONOPONÓ

A titkos hawaii módszer, amivel bőséget, egészséget és békét teremthetsz.
Egy pszichológus -dr. Hew Len - úgy gyógyított meg egy kórházi osztálynyi elmebeteg bűnözőt, hogy még csak nem is beszélt velük! Ez a döbbenetes hír indította el - a Titok című filmből ismert  - Joe Vitalét egy úton, amely megváltoztatta az életét.
"Ez a lebilincselő mű felébresztheti az emberiséget! Megmutatja négy egyszerű kifejezés életet átalakító hatását. Vegyél 10 példányt: egyet magadnak, kilencet továbbajándékozásra! Ennyire jelentős!"
"Nagy esély van rá, hogy ez a könyv olyan mozgalmat indít el, ami véget vet a háborúknak, a szegénységnek és szeretett bolygónk pusztításának."

Louise L. Hay: ÉLD AZ ÉLETED 

A bölcsesség és tudás kapui mindig nyitva állnak.
Aki követi az írónő tanácsait, feltárhatja, és kiaknázhatja szellemi erejét s feloldhatja azokat a belső gátlásokat, amelyek kikezdik egészségét és megakadályozzák céljai elérésében. Tehát, teljes emberként élhet teljes életet! Louise L. Hay legfőbb üzenete: ha készek vagyunk, a szellemi erőfeszítésre csaknem minden bajt orvosolhatunk. A szerző saját élményeit és tapasztalatait osztja meg az olvasóval, hogy beavassa őt az öngyógyítás rejtelmeibe.Beszámol arról is, miként gyógyította ki magát, súlyos rákbetegségéből. A könyv egyetlen célt szolgál: megmutatni az embereknek, hogyan oszlassák el félelmeiket és változtassanak a betegségüket előidéző negatív hozzáálláson.  

A CIPRUSI MÁGUS

Kicsoda valójában a ciprusi mágus? Nem más, mint a Sztrovoloszban élő Daszkalosz, a rendkívüli képességekkel megáldott gyógyító, akinek derűje, humora és embertársai iránti szeretete átsugárzik e könyv sorai között is. Világképe és gyógyítási módszere a hindu karma-tan és a keresztény tanítások ötvözetéből táplálkozik, gyógyítási eredményei a csodával határosak.
A kötet legnagyobb varázsa, hogy a mágus személyesen mesél nekünk. Választ kapunk tőle az okkult tudományok és a csodatevés számos izgalmas kérdésére. A szerző, Kyriakos C. Markides, a ciprusi származású amerikai szociológus gyermekkora óta ismerte a ciprusi mágus hírét. Úgy határozott, hogy személyesen is megismeri a csodatévő mestert és tanítványait, s feljegyzi a körükben eltöltött napok élményeit. Daszkalosz, a gyógyító mágus, aki másnak interjút sem adott, befogadta Markidest tanítványai körébe és hozzájárult ahhoz, hogy könyvet írjon róla. Így született A ciprusi mágus.

James Redfield: A MENNYEI PRÓFÉCIA

A perui őserdő mélyéről, az ősi romok közül titokzatos kézirat kerül elő. Csodálatos, az egész emberiség életét megváltoztató eszmék olvashatók a szövegben. A több ezer éves próféciák megjósolják, hogy a huszadik század végén az emberiség fejlődésében döntő fordulat megy végbe. A Kézirat által előrevetített kilenc felismerés mindenki számára elhozza a megvilágosodást. Redfield regénye valóságos kultuszt teremtett: a könyv hatására világszerte sokan változtatták meg életüket, Amerikában és Nyugat-Európában klubok, vitakörök alakultak, amelyekben A mennyei prófécia tanulságait, további lehetőségeit elemzik.

James Redfield: A TIZEDIK FELISMERÉS

A könyv egzotikus tájakra kalauzolja olvasóit, nemcsak az észak-amerikai hegyvidék vadonába, hanem egy másik dimenzióba is - oda ahonnan eddigi tudomásunk szerint nincs visszatérés. A könyv főhőse minden eddiginél elképesztőbb kalandok során ismerkedik meg a Tizedik Felismeréssel, amely kiteljesíti az eddigieket: megmutatja, merre tart az emberiség fejlődése, mi a magyarázata, mi a tétje a korunkban egyre erősödő konfliktusoktól sem mentes szellemi erjedésnek, és mit tehet az aki saját sorsát nem akarja a véletlenre bízni.James Redfield: SHAMBHALA TITKA

Akármerre vigye is hősét James Redfield, a főszereplő az Andok égbe nyúló csúcsai között (A mennyei prófécia) és az észak-amerikai Appalache-hegység vadregényes tájain (A Tizedik Felismerés) egyaránt az emberi lélek mélységeit és magasságait, múltját, jelenét és jövőjét kutatja.
A névtelen hős ebben a könyvben Tibet rejtelmes tájain vándorol, hogy eljusson a legendák földjére, a titokzatos Shambhala-völgybe, ahol magyarázatot kaphat az utóbbi időben történt, felfoghatatlannak tűnő eseményekre. Hol életveszélyes, hol csodával határos helyzetekbe kerül, és időnként megdöbbenve tapasztalja, hogy a legváratlanabb pillanatokban a legmeglepőbb helyekről érkezik nem várt segítség.
Miféle lények azok a dakinik, akik a bajba jutott ember segítségére sietnek? Létezik-e egyáltalán Shambhala, a technikai fejlettség csúcsán álló, ám gépeket egyáltalán nem használó, misztikus társadalom? És ha létezik, akkor hogyan lehetséges, hogy ma, a kémműholdak korában sem talál rá a külvilág? Redfield könyvéből természetesen ezekre a kérdésekre is választ kap az olvasó, de a Shambhala titka a kalandregény izgalmas cselekményén túl messze ható és magas gondolkodnivalót is kínál - ahogy a szerzőtől már megszokhattuk.


Shakti Gawain: TEREMTŐ KÉPZELET

Az alkotó vizualizáció módszere csoda a szó legigazibb értelmében. Nem csak módszer, hanem tudatállapot. Olyan folyamat, amely által a fizikai létsíkon megvalósul, és láthatóvá válik isteni potenciálunk. Segítségével megértjük és kreatív módon használni tudjuk az univerzum működését irányító természeti elveket, s ez mély, jelentőségteljes fejlődést eredményez életünkben, amelynek során úgy tűnik majd, hogy csodákat teremtünk! Képzeletünk alkotó használatának ez a végső célja: hogy életünk minden percét az alkotás varázslatos pillanatává változtassuk, amelyben természetszerűleg mindig a legjobb, a legszebb és a legteljesebb életet választjuk, amelyet csak el tudunk képzelni. Legnagyobb műalkotásunk a saját életünk. Minden kapcsolatunkban, akárcsak a történésekben, benne rejlik a tökéletesedés lehetősége. Már most is ott van, egyszerűen csak elő kell bányásznunk, megszabadítva minden kacattól, amelyet ráraktunk. Shakti Gawain mentális képeink és a pozitív megerősítések használata révén segíti ennek megvalósítását. Azt vallja, valójában nincs hiány vagy túl kevés valamiből, és semmit sem kell elérnünk vagy magunkhoz vonzanunk, mert már bennünk rejlik a lehetőség mindenre. Minél többet alkalmazzuk módszerét annak érdekében, hogy szolgáljuk mások és önmagunk legmagasabb céljait, annál több szeretet, boldogság és siker talál majd ránk. Ha igazán vágyunk tökéletesen kielégítő, boldog kapcsolatokra, egészségre, gazdagságra, ha hiszünk ennek megvalósításában, és hajlandóak vagyunk elfogadni ezt a boldogságot és megelégedést, akkor a könyvben rejlő módszerrel képesek leszünk életre hívni mindezt. Lássuk meg minden emberben és helyzetben a lehetőséget a pozitív változásra, az alkotó vizualizáció segítségével pedig biztosítsuk ehhez a kellő energiát!  

Klausbernd Vollmar: A CSAKRÁK (gyakorlati kézikönyv)

Klausbernd Vollmar könyve segíti Önt lehetőségei jobb kihasználásában és élete életének teljesebb felismerésében. A gyakorlatok révén megtapasztalhatja testi energiáit, és átfogó képet kap a csakrákról, mind hagyományos, mind modern nézőpontból. A egyes csakrák tárgyalásánál megismerkedhetnek az adott körbe tartozó leggyakoribb problémákkal, betegségekkel. Mindezek kezelésére - és ez a könyv újdonsága - a szerző egyszerű, mégis rendkívül hatékony torna-, légző- és meditációs gyakorlatokat ajánl. Ezek segítenek átültetni az elméletet a gyakorlatba, így megőrizheti testi, lelki és szellemi egészségét. A rendszeres gyakorlás célja, hogy elkerülje a betegségeket , és összhangban éljen igazi énjével, valódi természetével.  

  
 Esther és Jerry Hicks: SARA ÉS SETH BEAVATÓ MESÉI

"Egy örömteli utazás ígérete a megértés és az önmegvalósítás birodalmába. A Sara és Seth, Salamon meséinek folytatása, olyan könyv, mely örömteli utazást ígér a szellemi megértés és az önmegvalósítás birodalmába.”
23. Fejezet
– A „Vonzás Törvénye” egyszerűen kifejezve, azt mondja, hogy: „Minden, ami hasonló, vonzza egymást". Más szavakkal, ez azt jelenti, az egész világon minden kibocsát magából valamilyen rezgést, és az ugyanolyan rezgésű dolgok mágnesként vonzzák egymást. Sara figyelmesen nézte Seth arcát. Emlékezett, hogy neki milyen nehéz volt ezt először felfogni, és kíváncsi volt, Seth hogyan boldogul vele.
– Olyasmire gondolsz, mint a rádióhullámok? Pontosan olyanra.
Sara mosolyogva figyelt.
Látod Seth, a Világegyetem alapja a rezgés. Ez alapján a rezgés alapján jönnek össze, vagy maradnak távol a dolgok egymástól. „Minden, ami hasonló, vonzza egymást."
– Honnan lehet tudni, mik adnak ki hasonló jelzéseket?


Thich Nhat Hanh: HARAG

2500 évvel ezelőtt, Indiában történt, amikor a bodhi fa alatt Buddha megvilágosodott, és rájött, boldogtalanságunkat három tudati állapot okozza:
a tudatlanság, a gyötrő vágyakozás és a harag
A harag egyetlen szempillantás alatt életeket dönthet romba, és teheti tönkre lelki életünket is. Kutatóorvosok állítják, a harag alááshatja egészségünket is. Egyike a legerőteljesebb érzelmeinknek, mégis vele tudunk a legkevésbé megbirkózni. Thich Nhat Hanh ragyogó egyszerűséggel tárja elénk harag elleni eszközeit, melyek alkalmazásával átformálhatjuk kapcsolatainkat, újjáéleszthetjük énünk sérült részeit. A módszerek életünk minden területén alkalmazhatóak, beleértve a családot, a munkát és a szerelmet. Ahogy azt a Dalai Láma mondta róla:
Thich Nhat Hanh az, aki láthatóvá teszi számunkra a személyes ügyeink, a belső békénk és a világ békéje közötti összefüggést.”
Vietnam egyik híres kolostorának főpapja kivételes időkben, kivételes életet élt, mint buddhista szerzetes és békeharcos. Hozzávetőleg száz könyvet írt – verseke, filozófiai művek, regények. Ő vezette a buddhista delegációt a párizsi béketárgyalásokon. Nobel-békedíjra jelölték.

A BÖLCSESSÉG ÓCEÁNJA

 Idézetek Őszentsége, a XIV. Dalai Lama műveiből
"Milyen jó lenne, ezt a végtelen bölcsességet esszenciává sűríteni, és olyan formába önteni, hogy mindig magunkkal hordhassuk!"
Őszentsége szavai és gondolatai számos élethelyzetben segítséget nyújthatnak.Igaz, Ő sem kínál minden problémára közvetlenül és azonnal ható ellenszert, viszont olyan megvilágításba helyezi a vallással, az élettel, a halállal, a szenvedéssel, a boldogsággal kapcsolatos kérdéseket, hogy segítségével mi magunk is képesek lehetünk megtalálni a válaszokat.
 KELET MÁGUSAI

"Azért írtam ezt a könyvet, hogy kísérleteim és tibeti kutatóutam ismertetésével bebizonyítsam: e világon, amelyben szemhunyásnyi, rövid életünket leéljük, minden nap, minden éjjel egy láthatatlan befolyás hatalma alatt állunk. E befolyás és annak hatása lehet jó vagy rossz - aszerint, hogy melyiket kívánjuk, melyiket vonzzuk magunkhoz..."
A tartalomból: Kelet hipnózisa - Lélekerő és légzésszabályozás - Az emberi agy, mint eleven rádió - A gondolatátvitel keleti módszere - Az élet rezgései - A tisztán-látók és távolbalátók - Hipnotikus kísérletek a barlangban - Hit, hipnózis, öngyógyulás - Szuggesztív kísérletek - Az alkoholizmus gyógyítása hipnózissal - A csillagok befolyása.

ANGYAL LÁTOMÁSOK

Nem is gondolnánk, mennyi ember képes érzékelni a velünk párhuzamos világokat, az angyalok világát. Hányan és hányan társulnak az angyalokkal vagy a felemelkedett mesterekkel, az emberiség önzetlen tanítóival. Felnőttek és gyermekek, férfiak és nők angyal látomásainak megkapó gyűjteménye e könyv. Küzdelmektől és megpróbáltatásoktól cseppet sem mentes emberi életünk minden szakaszában érhetnek bennünket földolgozhatatlannak tűnő krízisek, s ilyenkor önzetlenül mellettünk állnak a magasabb világ avatott lényei. Sokkal könnyebb segíteniük, magasabb dimenziókba emelniük bennünket, ha a velük való társulásra fölkészülünk, vagy e társulások alatt tudatosan befogadóak vagyunk. Ez némileg tudás, érzékenység, főként hozzáállás kérdése. A szerző a tőle megszokott szelídséggel és finomsággal tárja egyre szélesebbre az ajtót, amin keresztül beléphetnek életünkbe a látomások és az angyalok.

 

Balogh Béla: A VÉGSŐ VALÓSÁG

A végső valóság talán az első olyan mű, ami áthidalja a materialista, az idealista és az ezoterikus világnézet közötti szakadékot. Tudományos eredményeink, képességeink és élményeink felülvizsgálata után tarthatatlanná válik az elképzelés, miszerint gondolatainkat az agy hozza létre, és tarthatatlanná válnak az evolúció kezdeteiről alkotott feltételezések is. A halál utáni, valamint a születés előtti élet lehetősége már nem hit kérdése, hanem fizikai törvényszerűség. Megdöbbentően új világkép ez, ami a léttel kapcsolatos kérdéseink többségére választ adhat.


Balogh Béla:A TUDATALATTI TÍZPARANCSOLATA

A tudatalattiban rögzült rossz programok, beidegződések "felülírásához" nyújt hatékony segítséget Balogh Béla könyve CD melléklettel. A rosszul működő programok, beidegződések, sorozatos kudarcokhoz vezető hitrendszerek felülírhatók, kicserélhetők. Csupán legalább annyiszor kell meghallgatni a "jó programot", ahányszor szüleink, nevelőink vagy a média elültette bennünk a rosszat.
Hogyan valósítható ez meg a gyakorlatban?
Egy tudatalattiról szóló könyvet biztosan senki sem olvas el négyszázszor, de egy kellemes, zenei aláfestéssel készült CD napi kétszeri meghallgatásával akár hat hónap alatt csodálatos eredményeket érhetünk el!  


Balogh Béla: GYÓGYÍTÓ MEDITÁCIÓ

A könyv és a hozzá tartozó cd az angliai központú White Eagle Lodge, azaz a Fehér Sas Páholy rituális fehér mágiával foglalkozó testvériségének gyógyító meditációját mutatja be. A könyv sokkal több, mint használati útmutató, mert bepillantást enged a Fehér Sas Páholy működésébe és munkájába. Ha szíve tiszta és gyógyító-segítő szándéka komoly, a rendszeres meditáció hozzásegíti belső érzékelésének kifejlődéséhez. Ezen az úton nem ritka, hogy felbukkannak előző életekből származó emlékképek. Edgar Cayce, Grace Cooke és Elisabeth Haich Egyiptomból származó reinkarnációs emlékeinek régészeti bizonyítékait nem csupán a kíváncsiságot kielégítő különleges csemegének szántam. A bizonyosság nyugalmat ad, és ez a meditáció célja. - írja Balogh Béla. A cd mellékleten Beethoven Holdfényszonátája mellett négy irányított meditációt hallunk, több mint egy órás játékidővel.


Paulo Coelho: AZ ALKIMISTA

Az alkimista Coelho fő művének számít. Santiagonak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry Kis hercegéhez szokták hasonlítani. Santiago, miután kétszer látja azt az álmot, hogy valahol a piramisok lábánál elásott kincs várja, elindul megkeresni azt. Végigzarándokol Afrika északi, sivatagos részén, szokatlan élményekkel töltekezik, számos különös figurával találkozik, köztük az alkimistával, akitől megtanulja, hogy mindig hallgasson a szívére, vegye észre a sorsára utaló jeleket, és igyekezzék beteljesíteni álmait.Szabó Judit: BELSŐ ÉRZÉKELÉS KÉZIKÖNYVE

A belső érzékelés kézikönyve átfogóan és részletesen mutatja be a belső érzékelés széles spektrumát. A bevezető részben megismerkedhetünk a finom érzékelés archetípusaival és a szellemi hierarchiával. A második rész a szellemi vezetővel való kapcsolatot írja le elméleti és gyakorlati szempontból. Megtudhatjuk, hogy milyen szellemi törvényei vannak a belső vezetőnkkel való kapcsolatfelvételnek, és hogyan kaphatunk választ személyes kérdéseinkre. Az elméleti részt gyakorlatok követik, amelyek e kapcsolat kiépítését és fejlesztését szolgálják. A harmadik rész azokat a mediális képességeket mutatja be, amellyel minden ember rendelkezik. Mélyebben megismerkedhetünk többek között a tisztánlátással, a tisztán hallással és érzéssel, a pszichometriával és a telepátiával. A szerző kitér a mediális képességek felismerésére és helyes, biztonságos kezelésére is. A részt olyan gyakorlatok zárják, amelyek nemcsak belső fejlődésünket segítik, hanem finom érzékelésünk személyes megtapasztalását is. Felépítése és közérthető stílusa miatt egyaránt ajánljuk kezdőknek és haladóknak ezt a nagyszerű könyvet.Szabó Judit: AZ EZOTÉRIA KÉZIKÖNYVE

Keresőknek és úton járóknak egyaránt segítséget nyújt ez a könyv, hiszen összefoglalóan mutatja be az ezotéria céljait és alapvető tanításait. A szerző közérthetőn írja le a legfontosabb szellemi törvényeket: az analógia törvényét, a szellemi hierarchiát, az éberséget, a rezonancia törvényét, a szinkronitást és a polaritás törvényét. A könyv részletezi a tanítvány klasszikus és mai útját, a kereséstől a beavatásig, valamint a keleti és nyugati szellemi út különbségeit. Gyakorlati tanácsokat nyújt a fejlődés során felmerülő nehézségek megoldásához és a tiszta tanítások felismeréséhez.
A könyv harmadik részében bemutatásra kerülnek azok az ősi spirituális utak, amelyekből a mai ezoterikus tanítások merítenek: az alkímia, a kabbala, a mágia, az asztrológia, a hinduizmus, a jóga és a buddhizmus. Az ősi irányzatokon belül megemlítésre kerül még a samanizmus, a Ji King és a Tarot is. Ezt a fejezetet a modern és mai irányzatok leírása zárja: a teozófia és az antropozófia, a New Age és chanalling.
A könyv végén egy közel ötszáz szavas szószedet található, amelyben a ma leggyakrabban használt ezoterikus kifejezések vannak kifejtve. Az ezotéria kézikönyve hasznos olvasmány mindazoknak, akik eddig megszerzett ismereteiket kívánják rendszerezni, és azoknak is, akik szeretnének áttekintést nyerni a mai ezoterikus irányzatok felett.

Doreen Virtue: CSAKRA TISZTÍTÁS

Spirituális képességeink felélesztése a gyógyítás és tudás érdekében. Bármit is gondolunk, az döntően meghatározza tapasztalatainkat. Mindennek, ami foglalkoztat bennünket, megvan a megfelelő csakrája. Ha gondolatainkban a szeretet kapja a legnagyobb szerepet, akkor a csakrák tökéletesen egészségesen működnek. Az energia egyenletesen áramlik, mi pedig harmóniát és boldogságot tapasztalunk.
A csakrák funkciói: Csakrák százai vannak benned és vesznek körül téged. Valójában minden emberi lénynek, beleértve a földet is, vannak csakrái. Fókuszáljunk most először azokra a főbb csakrákra, amelyek mindennapjaidat befolyásolják. Ezek a csakrák mélyen fizikai tested központjában helyezkednek el. Azok a csakrák, amelyek tested alsóbb részében foglalnak helyet, las­sabban örvénylenek, mint azok, amelyek a felsőtestedben és a fejedben találhatók. Az alsó csakrák a materiális világ ügyeivel kapcsolatosak, míg a felsőbb csakrák inkább a spirituális dolgokra koncentrálódnak 


 BHAGAVAD-GÍTA

A Bhagavad-gíta a nagy hindu eposz, a Mahabhárata része. A tökéletes város, Hisztanapura birtoklásáért folyó harcról szól, amelyet két sereg vív egymással. A Bhagavad-gíta lapjain nem csak az emberiség, hanem az egész világegyetem története is szerepel. Az eposz keletkezének időpontját nehéz meghatározni, egyesek szerint 5000 éves, vagy még ennél is régebbi, de nem az a fontos, hogy mikor íródott, hanem az, hogy mit üzen a ma élő ember számára.
A Bhagavad-gíta elnevezés jelentése: "A Magasztos szózata" vagy "A Mester éneke". Azért nevezhetjük szózatnak, mert benne az Istenség varázslatos, mérhetetlen tudásáról árulkodó szavai rávilágítanak az élet értelmére. Ezt az éneket fülünk nem hallhatja meg, csak lelkünk érezheti felemelő dallamát. Ez a dallam a Világegyetemről szól, amelyet meghallani annyit jelent, mint elkezdeni harmóniában élni vele.
A Bhagavad-gíta az egyént és annak harcát, illetve az egész emberiséget és annak harcát mutatja meg, amint örök értékekért, a szellem magasabb szintjeiért küzd, ahogy Mi magunk is.


Gregg Braden : Tudatos teremtés

A kvantumtudomány számos lehetséges jövő létét feltételezi életünk minden egyes pillanatában. Ezek a lehetséges jövők készenlétben várakoznak mindaddig, amíg a jelenben hozott döntéseink életre nem keltik őket. egy kétezer éves tekercs, amelynek a szerzője Ézsaiás próféta,ezeket a lehetőségeket írja le egy titkos nyelven. Pontos utasításokat ad számunkra, amelyekben az imádság egy, a megszokottól, jóval eltérő formáját ismerteti. A Ószövetség első prófétája megosztja velünk korunkról szóló látomásait, és annak tudományát, hogyan választhatjuk meg mi magunk, melyik jövőben akarunk élni. Minden alkalommal, amikor ilyen döntést hozunk, az Ézsaiás effektust, a tudatos teremtést éljük át. A Holt-tengeri tekercsek közül mindössze egyetlenegyre bukkantak rá tökéletesen sértetlen állapotban: a nagy Ézsaiás tekercsre. Amikor 1946-ban felfedezték a hét méter hosszú pergament, még eredeti állapotában, összetekerve és lepecsételve hevert agyagkorsójában. Teljessége révén mindeddig példa nélkül álló betekintést nyerhetünk az imádság ősi, misztikus módjának hatalmába. e káprázatos mű a közelmúltban felismert kvantumfizikai elvek segítségével bemutatja, hogy a tekercsen található ősi imaforma miként lépi át a tér és idő határait, gyógyulást hozva testnek és léleknek, a békét modern világunk nemzeteinek.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A hozzászólásodban kérlek írd meg, hogy válaszadás esetén hogyan szólíthatlak!😊 Köszönöm

Önismereti és pszichológiai tesztek

Népszerű bejegyzések

Feliratkozom a Hírlevélre

Szeretnél elsőként értesülni a legfrissebb bejegyzésekről és aktuális eseményekről? Iratkozz fel Hírlevelünkre!

* indicates required