2014. január 13., hétfő

Fokozott érzékenységű észlelés



 Fokozott érzékenységű észlelést, tisztán-hallásnak, tisztán-látásnak, tisztán-érzéskelésnek  nevezünk


KÖZVETLEN
INFORMÁCIÓSZERZÉS

A hozzánk érkező információ öt érzéken keresztül érkezik. Ezeket hagyományosan látásnak, tapintásnak, ízlelésnek, hallásnak, szaglásnak nevezik. A legtöbb embernél ezek egyike a többihez képest fejlettebb, hatékonyabb az információszerzésben. Gondolkodásunk, érzékelésünk, létezésünk belső folyamatai nagymértékben összefüggnek információszerzési módjainkkal.


Belső tapasztalásunk bizonyos csatornákon zajlik. Elsődleges működésünk lehet a vizuális és kinesztetikus, vagy auditív és kinesztetikus, vagy vizuális és auditív folyamatok kombinációja. Bármelyik változat lehetséges. Különböző belső folyamatokra különböző kombinációkat alkalmazunk. Megtudhatjuk, hogy elsősorban képekben, hangokban vagy érzelmekben gondolkozunk. Ajánlom, hogy találjuk ki, mert az a mód, ahogyan megszokott érzékeinket keresztül információt szerzünk, lesz az, amelyet javasolnék a Fokozott Érzékenységű Észlelés fejlesztését szolgáló tanulás megkezdéséhez. 
Ha nyugodt, békés állapotba hozzuk magunkat, s ebben egyik érzékünkre összpontosítunk, fokozhatjuk annak érzékenységét. Csak gyakorlás kérdése. A dolog legnehezebb része az, hogy elérjük ezt a nyugodt állapotot, és folyamatosan tudjunk koncentrálni célunkra.

AZ ÉRZÉKEK FINOMÍTÁSA

Gyakorlatok

Kinesztetikus érzékünk finomítása céljából üljünk le egy kényelmes meditációs helyzetbe, és összpontosítsunk a test belsejének érzékelésére, koncentráljunk testrészeinkre és szerveinkre. Ha segít, érintsük meg azt a testrészünket, amelyre koncentrálunk. Ha inkább vizuálisak vagyunk, esetleg rá akarunk nézni erre a testrészre. Ha inkább auditivak vagyunk, hallgatni akarjuk a lélegzést vagy szívverést, hogy segítsen a koncentrálásban. Most tegyük ugyanezt ti körülöttünk lévő térrel. Csukott szemmel üljünk le és érezzük a szobát, ahol vagyunk. Koncentráljunk,„terjedjünk ki", „sugározzunk ki" a szoba különböző részei és a tárgyak felé. Ha segítségre van szükségünk, nyissuk ki a szemünket és érintsük meg a tárgyakat a szobában, ezután menjünk vissza, üljünk le és érezzük. Most kérjünk meg valakit,hogy bekötött szemmel vezessen át egy másik ismeretlen szobába. Üljünk le és érezzük a teret kinesztetikusan, ugyanolyan módon, ahogy testünket is érzékeltük. Mit tudunk meg a szobáról? Vegyük le a kendőt a szemünkről, és ellenőrizzük le. Végezzük el ugyanezt emberekkel, állatokkal és növényekkel.

Vizuális érzékeink finomítása céljából üljünk le meditációs helyzetbe, és csukott szemmel nézzünk testünk belsejébe. Ha nehézségeink vannak, keressük meg azt az érzéket, amely segíthet. Érintsük meg a testünket, vagy hallgassuk meg belső folyamatainkat egészen addig, amíg képesek nem vagyunk róluk képet alkotni. Most tegyük meg ugyanezt a szobával. Először nyitott szemmel vizsgáljuk meg részletesen a szobát: ezután csukott szemmel idézzük fel magunkban a szoba képét. Ezután menjünk át egy ismeretlen szobába és kezdjük újra az egészet csukott szemmel. Mit látunk? Ne felejtsük el, hogy vizuális érzékelésről van szó. Ez különbözik a képalkotástól, amely olyan alkotó folyamat, amelyben képet alkotunk arról, amit létrehozni szeretnénk.

Ha auditív érzékeinket akarjuk finomítani:

Üljünk le meditáló pozícióba. Hallgassunk testünk belső hangjaira. Ha segítségre van szükségünk, tegyük kezünket testünk azon részére, melyet hallgatunk, és érezzük vagy nézzünk rá. Ezután menjünk ki a szabadba, és hallgassunk meg minden hangol körülöttünk. Ha ezt egy erdőben tesszük, hallani fogjuk, a hangok szinkronitását.  Együtt egész szinfóniát alkotnak. Hallgassuk meg még közelebbről. Mi mást hallunk még? Nem létező hangokat? Hallgassuk meg még figyelmesebben - egy napon mondhatnak nekünk valamit.


KÖZVETLEN
INFORMÁCIÓSZERZÉS
ÉS AZ ESEMÉNYEK
MEGÉRZÉSE

A legtöbb ember képes használnia közvetlen információszerzés valamilyen módját mindennapi életében. Milyen információ segíthetne abban, hogy jobban végezhessük a munkánkat?

Talán megtudhatjuk saját Fokozott Érzékenységű Észlelésünk segítségével. Mindez csupán egy módon fejezi ki azt, hogy az ember számára sok lehetőség adott arra, hogy információt, iránymutatást kapjon, ha kéri azt, és nyitott annak befogadására. A közvetlen információszerzésnek sok köze van a jövőnkhöz is.

Ha szélesebb körben megtanuljuk az információszerzést, nyilvánvaló,hogy ez az egész oktatási rendszerünket érinteni fogja társadalmi szinten is. Nemcsak azért fogunk iskolába járni, hogy deduktív és induktív gondolkodást tanuljunk, hogy információkat gyújtsunk és fejlesszük memóriánkat, hanem azért is, hogy megtanuljuk, hogy jussunk hozzá valamihez, amit azonnal meg akarunk tudni. A dolgok órákig tartó memorizálása helyett meg fogjuk tanulni, hogyan jussunk az Egyetemes Energiamező „memóriájában" tárolt információhoz.

Az ezoterikus terminológia az információtárolás e módozatát „Akasha lemeznek" nevezi. Ezek a lemezek az Egyetemes Hologramban rögzített minden megtörtént esemény, valaha megszerzett tudás energia lenyomatai. Az agy ilyen típusú működésekor az információkat nem tároljuk élményeinkben, hanem egyszerűen megszerezzük azokat.

Az ilyenkor az emlékezés azt jelenti, hogy ismét ráhangolódunk az Egyetemes Hologramra és ismét leolvassuk az információt: nem saját agyunkban kutatunk, hogy újra megtaláljuk. Mivel ez az információ a lineális idő korlátain kívül létezik, valószínűleg képesek lehetünk valamilyen mértékben olvasni a jövőben.


Online bejelentkezés konzultációra: Bejelentkező Űrlap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A hozzászólásodban kérlek írd meg, hogy válaszadás esetén hogyan szólíthatlak!😊 Köszönöm

Érezz együtt önmagaddal

Valójában kinek és miért fontos a megbocsátás

Harc az energiáért

Mit választasz, a múlt emlékeit vagy a jövő lehetőságeit?

Reggeli frekvenciaemelő gyakorlat

Összhang

Gondolat,érzés,érzelem,szándék

Népszerű bejegyzések

Önismereti és pszichológiai tesztek

Feliratkozom a Hírlevélre (Részletes adatvédelmi szabályzat a főoldal menüjében található)

Szeretnék elsőként értesülni a legfrissebb bejegyzésekről és aktuális eseményekről. Ezzel a feliratkozással elfogadom az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat.

* indicates required