2013. június 3., hétfő

..az első lépés


Légy nyitott a változásra!















"Légy Te magad a változás, amit látni kívánsz a világban!" - Gandhi

Változást akarsz látni a világban? Kezdd önmagaddal! - mondja Gandhi is, de vajon hogyan valósítható meg ez személyes szinten, és mikor tesszük meg az első lépést? Mi kell ahhoz, hogy elinduljunk a változás útján?


Legrosszabb esetben velünk vagy szeretteinkkel történik valami tragikus dolog, vagy súlyos betegség, ami elindít bennünk egy folyamatot, vagy egyszerűen csak a megszokások miatti egy helyben toporgás, annyira tarthatatlan, hogy muszáj változni, változtatni. Ehhez viszont egyértelmű szemléletváltásra az eddigiektől merőben más gondolkodásra van szükség.

Amikor az ember megtanulja, másképp látni a dolgokat, amikor nem ragaszkodik a saját egyoldalú látásmódjához, berögzöttségeihez és hiedelemrendszeréhez, felelősséget vállal saját magáért, a tetteiért és gondolataiért is, akkor nagy változások válnak lehetségessé. 

Fel kell vállalni a felelősséget, nem háríthatjuk másra. Az aki a saját életében is próbál rendet tenni és a gyakorlatba átültetni olyan pozitív, előremutató értékeket, mint például a tolerancia, környezettudatosság, szeretetteljes, elfogadó viszony a szűkebb-tágabb környezethez, adakozás, egészséges életmód stb., az kihat másokra is, szűkebb és tágabb környezetére. Aki önmagán változtat, változást hoz létre a világban is.


A sorsunk alakítása saját jelenlegi és eljövendő életünk irányítása azt jelenti, hogy elfogadjuk az Isten által ránk ruházott teremtő erőt és kezünkbe vesszük saját sorsunknak, illetve világunknak az irányítását. Nem várjuk azt, hogy a körülmények vagy mások által irányított külső tényezők vezessék életünket.

Minden felismerés segít, még az is, amelyet nagyon nehéz elfogadni. Még ha árral szemben halad, akkor is segít. Még ha darabokra zúzza az egót, akkor is segít. A felismerés az egyetlen barátod.


Készen kell állnod arra, hogy beletekints bármilyen ténybe, anélkül hogy valamiképpen racionalizálnád. Ebből a bepillantásból sok dolog következik. De ha elszalasztod az első felismerést az üggyel kapcsolatban, összezavarodsz, és tanácstalanná válsz. Számtalan probléma keletkezik, de nincs megoldás a láthatáron, mert a legelső lépéstől nem fogadtad el az igazságot. És ezzel hamissá teszed az egész létedet.

Sokan vannak, akik számtalan problémával küzdenek, de azok nem valódi problémák. A problémák kilencvenkilenc százaléka hamis. Tehát ha nem találsz megoldást rájuk, akkor bajban vagy, de még ha találsz is, akkor sem történik semmi, mert azok nem valódi problémák. Ha megoldasz néhány hamis problémát, akkor újakat teremtesz. Ezért az első lépés: mélyen beletekinteni abba, mi a valódi probléma, és meglátni a maga valóságában.

Ha a hamisat hamisnak látod, megtetted az első lépést afelé, hogy képessé válj az igazságot igazságnak látni.



Online bejelentkezés konzultációra :   Bejelentkező Űrlap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A hozzászólásodban kérlek írd meg, hogy válaszadás esetén hogyan szólíthatlak!😊 Köszönöm

Érezz együtt önmagaddal

Valójában kinek és miért fontos a megbocsátás

Harc az energiáért

Mit választasz, a múlt emlékeit vagy a jövő lehetőságeit?

Reggeli frekvenciaemelő gyakorlat

Összhang

Gondolat,érzés,érzelem,szándék

Népszerű bejegyzések

Önismereti és pszichológiai tesztek

Feliratkozom a Hírlevélre (Részletes adatvédelmi szabályzat a főoldal menüjében található)

Szeretnék elsőként értesülni a legfrissebb bejegyzésekről és aktuális eseményekről. Ezzel a feliratkozással elfogadom az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat.

* indicates required