2020. december 27., vasárnap

Koherencia & technika

 


A kutatások azt mutatják, hogy koherensebb állapotban a testben beindul egy sor pozitív folyamat. A szív a test legerősebb biológiai oszcillátora. Amikor a koherens állapot létre jön, a szívritmus más oszcillációs rendszereket is szinkronba hozhat pl. légzés, vérnyomás ritmusát, vagy például az alfa-hullámok jobban összehangolódnak a szívvel megnövelve a szinkront és rezonanciát az egész testben. Ha csak rövid időre is megtudjuk tartani ezt az állapotot már ezzel is lényegesen csökkenthetjük a vérnyomást, a belső (mentális) zaj elcsendesedik és egyre inkább harmóniába kerülünk, és képesek vagyunk átvenni a pillanatnyi reakcióink feletti kontrollt. 

A koherencia technikával viszonylag gyorsan javíthatjuk egészségünket és jóllétünket. Ez egy egyszerű önszabályozó technika, mellyel sikeresen növelhető a szívritmus koherenciája. 


Koherencia technika:

1. Összpontosítsd a figyelmedet a szívtájékodra! Képzeld el, hogy lélegzeted ki-be áramlik a szív vagy a mellkas területén, miközben a szokásosnál kissé lassabban és mélyebben lélegzel.

Lélegezz be 5-6 másodpercen át, majd lélegezz ki 5-6 másodpercen át. Ha úgy könnyebb fókuszálnod tedd a kezed a szíved területére.

2. Őszintén próbálj átélni egy emelkedettebb érzést mint pl. a hála, elismerés, törődés, stb.

Próbálj meg újra felidézni egy olyan pozitív érzést amit már korábban megtapasztaltál pl. egy számodra kedves személy, állat vagy egy különleges hely élményét, ami számodra felemelő és nagyon szívet melengető érzés volt.


Megtanulhatjuk hosszabb ideig fenntartani a koherenciát, például meditációk segítségével, annak érdekében, hogy az amigdalában egészségesebb mintázatokat alakítsunk ki. Ez egy új belső referenciapontot hoz létre, amely felváltja a régi, nem hatékony érzelmi mintákat.

 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A hozzászólásodban kérlek írd meg, hogy válaszadás esetén hogyan szólíthatlak!😊 Köszönöm

Érezz együtt önmagaddal

Valójában kinek és miért fontos a megbocsátás

Harc az energiáért

Mit választasz, a múlt emlékeit vagy a jövő lehetőságeit?

Reggeli frekvenciaemelő gyakorlat

Összhang

Gondolat,érzés,érzelem,szándék

Népszerű bejegyzések

Önismereti és pszichológiai tesztek

Feliratkozom a Hírlevélre (Részletes adatvédelmi szabályzat a főoldal menüjében található)

Szeretnék elsőként értesülni a legfrissebb bejegyzésekről és aktuális eseményekről. Ezzel a feliratkozással elfogadom az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat.

* indicates required