2020. november 23., hétfő

A felébredés 7 fázisa a kapcsolatokban



 
















A következő egyszerű igazságot valószínűleg csak akkor halljuk és értjük is meg, ha elegendő csalódásban volt részünk, hogy elveszítsük az illúzióinkat:
A kapcsolatoknak nem az a célja, hogy kielégítsék az egónkat.
Ha erre törekszel, az nem fog működni. Hogy miért? 
Mert az egónak nem természete, hogy kielégüljön.

Képzeld el, hogy találkozol valakivel, aki megszállottan igyekszik egy aranyhalat megtanítani repülni, vagy hogy figyeled, ahogyan a szomszédod próbál az autójával eljutni a holdra. Abszurd?  Hiábavaló időpocsékolás?  A próbálkozás, hogy az egódat egy kapcsolatban elégítsd ki, ugyanebbe a kategóriába tartozik.
Kijózanítónak hangzik? Az jó, mert ahhoz hogy megtaláld egy kapcsolatban az igazi boldogságot, ahhoz először ki kell józanodnunk. A kapcsolataink ugyanis gyakran egy függőség klasszikus tüneteit mutatják. A függőség vakká tesz. Hogyan józanítunk ki egy függőt? Lépésről, lépésre.

A felébredés hét fázisa

1. Klasszikus mámoros állapot

Ha voltál valaha szerelmes, tudod, miről beszélek. A hormonok megőrülnek, mint egy pre-pszichotikus állapotban. Minden elővigyázatosságunkról megfeledkezünk, a világot rózsaszín szemüvegen keresztül látjuk. Azon kapjuk magunkat, hogy szokatlan dolgokat teszünk, érzünk és tíz évvel fiatalabbnak érezzük magunkat.

2. A romantikus elmélyülés

Amikor a hormonkoktél úgy igazán felmelegített minket, megszólal bennünk a romantika.  Hirtelen világossá válik számunkra, hogy ”Ő AZ! Vele leszek boldog. Megtaláltam a másik felem!” A hollywoodi mozifilmek 99 %-a itt ér véget, jó okból. Azzal, ami ezután legtöbbször következik, nem lehet pénzt keresni.

3. A kapcsolati másnaposság

Valamikor egy hét vagy egy év után első alkalommal rogy össze a romantikus hullám. Frusztráció, csalódás és a belső üresség érzése jelenik meg. A függő minden erejével azon van, hogy még egyszer felélessze a romantikát.  Vagy elkezdesz intenzíven dolgozni a kapcsolaton, vagy szakítasz, és új vadászatra indulsz. A szomorú igazság az, hogy a legtöbb függőnek először teljesen padlóra kell ahhoz kerülnie, hogy kész legyen az elvonásra.

4. A kijózanodás

Elengeded az illúziót, hogy valaki más tegyen téged boldoggá, mivel az túl gyakran megégetett.  A remény frusztrációra, olykor gyűlöletre vált. Lehet, hogy az egyedülléttől való félelem miatt együtt maradsz a partnereddel, de a szíved megkeményedik.  Teljesen világos számodra, hogy a másik szenvedéseid forrása, ő a hibás.
Az igazi kigyógyulás akkor kezdődik, amikor elengeded az akarásodat, hogy igazad legyen. Akkor hirtelen egészen szabad és meztelen leszel, látszólag sebezhető, illúziók nélküli. A tényleges megértés nélkül ez az üresség meglehetősen ijesztő, ezért lehet, hogy megpróbálod a tévével, munkával elterelni a figyelmedet. De megéri ebben a stádiumban ébernek maradnod, mert akkor mutatkozik meg a vicc.

5. A felébredés

Nem az életed szárad ki, hanem a kifelé irányuló keresés. Az érzékeink, amelyek azzal foglalkoztak, hogy a környezetünkből szerezzünk egy kis örömet, megnyugszanak. Egy másik, sokkal finomabb érzék felébred: Elkezded felismerni azt, ami itt van és mindig is itt volt. Egyszerre kristálytisztán látod, hogyan erőszakoltad meg valamennyi kapcsolatodat, hogy nyerj általuk valamit, valamit, ami egész idő alatt te magad voltál – a teljességet.
És egyszerre sírnod és nevetned kell. Sírnod a szenvedés miatt, amit az emberek a félre sikerült keresés miatt egymásnak kölcsönösen okoznak, és nevetned, mert AZ vagy, ami ezáltal a szenvedés által sohasem sérülhetett meg.
Vicces módon most egyre gyakrabban éled meg, hogy az emberek megadják neked könnyen és szabadon azt, amiért olyan sokáig kétségbeesetten harcoltál. Semmi nem nyitja meg jobban a szívet, mint a te csendes, önmagában nyugvó nagyvonalú lényed.

6. Alázat

Mikor azt hiszed, hogy életre megtanultad, újból orra buksz. Régi, karmikus minták érnek utol, és a feltétlen szeretet tapasztalata elzárkózik előled. Az agóniáig fokozódik a fájdalom, mert ekkor ismered fel ténylegesen, hogy mi az, ami hiányzik.  Az alázatban a személyiség határait látod meg, amiket egyre inkább az odaadás tüzében áldozol fel.  Ekkor vagy kész a párkapcsolatra.
Nem azt kérdezed eztán: „Mit kaphatok tőled?” Hanem: „Mit tanulhatok tőled?” A kapcsolatok a felébredés mezejévé, a meditáció egy formájává alakulnak át.

7. Szolgálat

Minél inkább felismered a létezés teljességét, annál kevésbé kell valamit megváltoztatnod. Sem magadat, sem a társadat. Kész vagy a szerepet, amit neked írt az élet olyan jól teljesíteni, ahogyan csak tudod. Látod, ami szükséges, és megadod. A szolgálat többé nem teher, hanem a benned lévő forrás természetes szükséglete. Az út céllá vált.

A szúfik úgy tartják, hogy 3 út létezik, az út el az Istentől, az út az Istenhez, és az út Istenbe. Azt is mondhatjuk, három minősége van a szeretetnek: az út a szeretettől el, az út a szeretethez és az út a szeretetbe.

Te melyik utat választod?

Ha készen állsz a változásra és hajlandó vagy tenni magadért, a boldogságodért, várlak szeretettel egy biztonságos, barátságos közegben, hogy segítsek Neked ezen az úton elindulni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A hozzászólásodban kérlek írd meg, hogy válaszadás esetén hogyan szólíthatlak!😊 Köszönöm

Érezz együtt önmagaddal

Valójában kinek és miért fontos a megbocsátás

Harc az energiáért

Mit választasz, a múlt emlékeit vagy a jövő lehetőságeit?

Reggeli frekvenciaemelő gyakorlat

Összhang

Gondolat,érzés,érzelem,szándék

Népszerű bejegyzések

Önismereti és pszichológiai tesztek

Feliratkozom a Hírlevélre (Részletes adatvédelmi szabályzat a főoldal menüjében található)

Szeretnék elsőként értesülni a legfrissebb bejegyzésekről és aktuális eseményekről. Ezzel a feliratkozással elfogadom az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat.

* indicates required