2020. február 21., péntek

10 ok arra miért ne törődj azzal, hogy mások mit gondolnak rólad




Gyakran fordul elő, mikor arra várunk, hogy a környezetünk elfogadja és helyeselje a cselekedeteinket.

Nagyon helytelen álladó jelleggel visszajelzést vagy jóváhagyást várni, ha valamit meg szeretnénk tenni az életben. Nem számít, mit gondolnak mások rólunk, csak az számít, hogyan érezzük magunkat egyik vagy másik helyzetben.

10 ok arra, hogy miért szakítsunk ezzel a rossz szokásunkkal! Ha sikerül megtennünk, akkor:



1. A saját szabályaink szerint leszünk képesek élni. Ennek érdekében első sorban, olyan dolgokkal töltsük meg életünket, amelyeket különösen kedvelünk, de Mi, és nem a családunk vagy a barátaink. A bekövetkező események kiemelik a személyiségünket, de nem azt kell megtennünk, ami másoknak tetszik.

2. Bátrabbak leszünk. Emlékszünk még a kételkedés és a félelem minden pillanatára egy-egy döntésünk meghozatalakor? Ha nem gondolunk arra, hogy mit mondanak mások, akkor sokkal könnyebb lesz döntéseket hozni.

3. Bevonzzuk a számunkra megfelelő embereket az életünkbe! Az igaz barát az, aki nem ítélkezik fölöttünk, még akkor sem, ha véleményünk nem egyezik. Olyan ember, akire igazán számíthatunk, és aki soha nem fog feladni bennünket, csak azért mert nem ért velünk egyet.

4. Képesek leszünk észlelni azon embereket magunk körül, akik negatív hatással lehetnek ránk. Ha túl sok figyelmet fordítunk mások véleményére, akkor egyre kevésbé fogjuk tudni, hogy mi magunk mit is szeretnénk valójában. És előfordulhat, hogy valaki meggyőz bennünket olyan dologról, amivel valójában nem is szeretnénk azonosulni.

5. Hagyjuk abba az érvek örökös keresését. Az életünk radikálisan megváltozik, ha megértjük, hogy egy döntés nem lehet jó vagy rossz, hanem csak az számít, hogy ez a mi döntésünk.
6. Több esélyünk lesz a sikerre. Ha nem félünk kockáztatni, ha igazán szeretjük az életfelfogásunkat, akkor élünk valójában. Több lesz a lelkesedésünk, és a sikerünk garantált.

7. Senki sem tud elbuktatni bennünket! Az emberek nehezebb tudnak elszomorítani a hozzánk fűzött észrevételeikkel. Ha meg tudjuk védeni magunkat a pusztító kritikáktól, miért ne tennénk meg?
8. Szabadabbak leszünk. Ha egynél több személytől kérünk tanácsot, nem a saját életünket fogjuk élni. Hamarosan észre fogjuk venni, hogy milyen jó lesz megszabadulni környezetünk hasznos „tippjeitől”.

9. Meg fogjuk változtatni az életünket. Könnyebb lesz megtalálni az utunkat az életben, és megvalósítani álmainkat. Miután sikerült kilépni a komfort zónánkból, új dolgokat fedezhetünk fel önmagunkban és a minket körülvevő világban egyaránt.

10. Meg fogjuk érteni, hogy valójában a többieket nem is érdekli a mi személyünk. Végül rájövünk, hogy a körülöttünk lévő embereknek megvan a saját életük, amelyet irányítanak, és nem is érdekeljük őket valójában. Tehát kevés esély van arra, hogy tanácsaik eredményesek legyenek a mi életünkre nézve. Azonban fontos megtalálni azokat, akik valóban törődnek velünk.

Az élet túl szép ahhoz, hogy örökösen a mások véleményét és válaszát várjuk! Igyekezzünk inkább megélni minden pillanatát! 

     

Bejelentkezés konzultációra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A hozzászólásodban kérlek írd meg, hogy válaszadás esetén hogyan szólíthatlak!😊 Köszönöm

Érezz együtt önmagaddal

Valójában kinek és miért fontos a megbocsátás

Harc az energiáért

Mit választasz, a múlt emlékeit vagy a jövő lehetőságeit?

Reggeli frekvenciaemelő gyakorlat

Összhang

Gondolat,érzés,érzelem,szándék

Népszerű bejegyzések

Önismereti és pszichológiai tesztek

Feliratkozom a Hírlevélre (Részletes adatvédelmi szabályzat a főoldal menüjében található)

Szeretnék elsőként értesülni a legfrissebb bejegyzésekről és aktuális eseményekről. Ezzel a feliratkozással elfogadom az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat.

* indicates required