2020. január 29., szerda

A hosszú élet 14 titka





A világ legöregebb orvosa, dr. Shigeaki Hinohara 1911-ben született, 105 évet élt, és 150 könyvet írt, többek között a minőségi és hosszú élet titkáról, és mozgalmat is alapított idős embereknek, hogy segítsen boldog, egészséges és hosszú életet élni. 

A japán orvos számunkra hátrahagyott a boldog életre vonatkozó ajánlása tele van korlátlan egyszerűséggel és jósággal. Hinohara doktor tanácsait, azaz, hogy hogyan élhetünk hosszú ideig, a következő szavakkal lehetne a legkönnyebben jellemezni: könnyedség, egyszerűség és példátlan kegyelmesség.

14 jó tanács amit érdemes megtartani a hosszú élethez:



1. Lépcsőzzünk, ne liftezzünk

Ha van rá lehetőség, inkább a lépcsőt válasszuk a liftek helyett, és a csomagjainkat is magunk cipeljük. A japán doki is így tartotta kordában az izmait.

2. Ne higgy el mindent az orvosnak

Ha egy orvos egy gyógyszert vagy műtétet javasol, kérdezzük meg tőle, hogy ugyanezt a kezelését ajánlaná a feleségének, gyerekének is? Sok esetben egy alternatív, például zene-, vagy állatterápia többet segíthet. Minden ember más, ezért a kezelések is személyre szabottak kellene legyenek.

3. Ossz meg, mindent amit tudsz

Dr. Hinohara évente 150 előadást tartott iskolásoknak, üzletembereknek. Egyik kedvenc témája a háború és a béke tanulságai. És azt se felejtsük el, hogy a legtöbbször akár 90 percet állt egy helyben ilyenkor a fitt japán doki.

4. Nem kell nyugdíjba vonulni

Ha szereted a munkádat, akkor nem kell nyugdíjba vonulni. Akár életed végéig is dolgozhatsz, alkothatsz. Ez frissen tartja az elmét és megóvhat az időskori depressziótól.

5. Tervezz meg mindent

Ha jobban szeretnéd élvezni az életét, akkor nem árt, ha van egy napirended és hosszabb távra is készítesz ütemterveket, legyen az munka vagy családi programok. Az ünnepekről például már akár most elkezdhetsz egyeztetni a rokonaiddal.

6. Ha túlsúlyos vagy, foggy le

Dr. Hinohara egy evőkanál olívaolajat, narancslevet és kávét reggelizett. Ebédre csak egy tál rizses ételt, vacsorára halat, zöldségféléket fogyasztott. Hetente csak kétszer evett tíz deka sovány húst.

7. A testet nem szabad korlátok közé szorítani

Energikusak attól leszünk, hogy jól érezzük magunkat, nem pedig attól, hogy szigorú szabályokat alkalmazunk. Mikor gyerekek voltunk, sokat játszottunk, és boldogok voltunk, akkor ettünk és aludtunk, amikor eszünkbe jutott. Felnőtt korban is jót tenne a játszadozás, a móka, a kacagás, mert ilyenkor a testünk és a lelkünk kiszabadul a korlátok, kötöttségek közül.

8. Álljunk egy fontos ügy mellé

Nem fogjuk a társadalom haszontalan tagjának érezni magunkat, ha például valamilyen önkéntes munkát vállalunk. Felemelő érzés, ha teszünk valamit a szűkebb környezetünkért vagy a társadalomért.

9. Keressünk egy példaképet

Ha valami problémával szembesülünk, - az orvos általában azt kérdezte magától, mit csinálna ilyenkor az apja -. Sőt az sem baj, ha megpróbáljuk túlszárnyalni az ideálunkat.

10. Mindig álljunk készen

Ne aggódjunk túl sokat, de azt se felejtsük el, hogy az élet kiszámíthatatlan és tele van váratlan eseményekkel. Ha kell, legyünk képes alkalmazkodni az új helyzethez.

11. Nem minden betegség gyógyítható

Az orvos úgy vélte, hogy nem minden betegség gyógyítható, de az olyanok, mint pl. a művészetterápiák sokat segíthetnek.

12. Ne hajtsd a pénzt

Sosem tudhatod, hogy mikor hagyod itt a földi létet. Egy biztos, a felhalmozott kisebb-nagyobb vagyonából semmit nem tudsz magaddal vinni majd.

13. A fájdalom titokzatos

A vidámság feledteti a fájdalmat. Az orvos megállapította, hogy a zene és az állatok valóban segítenek abban, hogy enyhítsük a gyötrelmeinket.

14. Legyélinspirált

Találj valamit, amivel ösztönözheted magad. Motiváló lehet a családi élet megszervezése, de beiratkozhatsz a helyi kórusba, vagy valamilyen tanfolyamra.




…ésTE,hogy vagy ezzel?



BEJELENTKEZÉS KONZULTÁCIÓRA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A hozzászólásodban kérlek írd meg, hogy válaszadás esetén hogyan szólíthatlak!😊 Köszönöm

Érezz együtt önmagaddal

Valójában kinek és miért fontos a megbocsátás

Harc az energiáért

Mit választasz, a múlt emlékeit vagy a jövő lehetőságeit?

Reggeli frekvenciaemelő gyakorlat

Összhang

Gondolat,érzés,érzelem,szándék

Népszerű bejegyzések

Önismereti és pszichológiai tesztek

Feliratkozom a Hírlevélre (Részletes adatvédelmi szabályzat a főoldal menüjében található)

Szeretnék elsőként értesülni a legfrissebb bejegyzésekről és aktuális eseményekről. Ezzel a feliratkozással elfogadom az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat.

* indicates required