2013. július 25., csütörtök

Gyógyító energiák hazánkban



Dobogókő

Az úgynevezett erõhelyeken intenzívebben tapasztalhatjuk meg az életenergiákat. Itt magasabb rezgésû és tiszta energiák vannak jelen, ezért az itt töltött idõ lelket emelõ, testi bajoknak enyhülést hozó.
Magyarországon is számos ilyen különleges hely van. Régebben úgy tartották, hogy az erőhelyek titka abban rejlik, hogy itt az ég és a föld összeér. Az ezoterikus magyarázók ma azt vallják, ezeken a pontokon találkozhatunk a legtisztább és legnagyobb, azaz az isteni energiákkal.

Hol az én erőhelyem?


A természetben sokféle erőhely van, amelyek különböző minőségűek és erősségűek. Általában az egyén érzékenysége dönti el, hogy ki, mit él át e pontokon. Saját erőhelyünket a természetben úgy találjuk meg, hogy megfigyeljük, hol érezzük magunkat nagyon jól, hol esik jól elidőzni, hol töltődik fel lelkünk, szellemünk és hol enyhülnek testi bajaink. Régi tapasztalat az is, hogy azokon a helyeken, ahova sokan járnak gyógyulást remélve, lágyabb, inkább az érzésekre, érzelmekre ható, finomabb energiák tapasztalhatók meg. A magasan fekvő, nehezen megközelíthető helyeken, ahová kevesen jutnak el, erősebb, tisztább, elsősorban a tudatra ható energiák működnek.

A nagy erőhelyekre a régi korok embere sokat látogatott, és az utóbbi néhány évben ismét erősebb az érdeklődés az emelkedettebb energiájú tájak iránt. Hiszen az agyonhajszolt, betegségekkel, küzdelmekkel teli hétköznapokban ezeken a helyeken nagyon jól érezhetjük magunkat, testünk friss, energikus, tudatunk tisztább, kedvünk jobb lesz.
Őseink alaposan megfigyelték környezetüket, és jelek alapján tájékozódtak arról, hol vannak ezek a nagy energiájú helyek – az ilyen tájékon például a növényzet dúsabb, egészségesebb, magasabb, az állatok nagyobbak, a vizek tisztábbak, a levegő lágyabb, az ott élő emberek békésebbek, nyugodtabbak voltak. Más esetekben csodás jelek utaltak a hely különlegességére. De elterjedt volt az a hit is, amely szerint a varázserejű állat egy egész nemzetet vezethet a csodálatos vidékre, ahogyan erre a magyar mondavilágban is akad példa.

Régen a templomokat is olyan helyekre építették, ahol a legnagyobb pozitív energiák összpontosultak, hogy a hívők a szentélyben emelkedettebb lelkiállapotba kerüljenek.

A mai kor embere elszakadt a természettől, most újra szeretne visszatalálni hozzá, s térképet vesz a kezébe, hogy tudja, hova menjen, ha szeretne némi energiával feltöltődni.
Szabó Judit ezoterikus író szerint rengeteg olyan hely van Magyarországon, ahol nagy energiák érzékelhetők. De véleménye szerint tévedés lenne azt hinni, hogy Magyarország kivételes hely az erőforrások tekintetében. Más országokban is vannak ugyanolyan, vagy esetleg nagyobb erőhelyek, mint itthon. Szerinte az utóbbi időben azért nőtt meg az érdeklődés a nagy energiájú pontok iránt, mert több ember érzi úgy, hogy válságba jutott az élete, és ebből spirituális kiutat keres. Ezért látogatnak el szívesen a nagy erőhelyekre, mert azt remélik, hogy egész lényük ennek hatására magasabb, spirituálisabb szintre emelkedik.

Nem árt tudni, ha felkeresünk egy nagy energiájú helyet, akkor előtte érdemes megszabadulni a negatív érzéseinktől, gondolatainktól, frusztrációinktól. Próbáljunk meg lazítani, és ne olyan idegesen menjünk oda, mint egy kifeszített íj! Mert ugyan az erőhelyen megnyugszik majd lelkünk, de ha már előtte ráhangolódunk a kirándulásra, intenzívebben tapasztalhatjuk meg ezeket a nem mindennapi energiákat, amelyekkel töltekezhetünk, és amelyek segítségével jobban bírjuk a hétköznapok megpróbáltatásait.
Gyógyító Attila-domb

Fizikai szempontok alapján vizsgálva, a tápiószentmártoni Attila-domb sajátságos tulajdonságokkal rendelkező hely, ahol a villamos-mágneses erőterek együttesen gyógyítják meg az embert, az állatot vagy a növényeket. Az itt jelenlévő erőterek és sugárzások a levegőben részleges ionizációt hoznak létre, és valószínűsíthetően ennek köszönhető a hegy gyógyító ereje. 

Erőhelyek itthon

A Magyarországon található, nagy energiájúnak tartott helyek közül néhány: Andocs, Bodajk, Budakeszi, Csatka, Csobánka, Dobogókő, Dömös, Egerszalók, Esztergom, Gencsapáti, Gyula, Kaposszerdahely, Kékkő, Mátraszentimre, Petőfiszállás,Pilis Székesfehérvár, Varsád, Visegrád, Zirc.

forrás : Nők Lapja Izing Klára



Online bejelentkezés konzultációra :   Bejelentkező Űrlap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A hozzászólásodban kérlek írd meg, hogy válaszadás esetén hogyan szólíthatlak!😊 Köszönöm

Érezz együtt önmagaddal

Valójában kinek és miért fontos a megbocsátás

Harc az energiáért

Mit választasz, a múlt emlékeit vagy a jövő lehetőságeit?

Reggeli frekvenciaemelő gyakorlat

Összhang

Gondolat,érzés,érzelem,szándék

Népszerű bejegyzések

Önismereti és pszichológiai tesztek

Feliratkozom a Hírlevélre (Részletes adatvédelmi szabályzat a főoldal menüjében található)

Szeretnék elsőként értesülni a legfrissebb bejegyzésekről és aktuális eseményekről. Ezzel a feliratkozással elfogadom az adatvédelmi szabályzatban foglaltakat.

* indicates required